Здоров’я

Вчені назвали п’ять способів продовження молодості

Дослідження вчених свідчать, що процес старіння організму все ж можна уповільнити, пише Медікфорум.

1 червня експерти склали топ-5 методів, які сприяють збереженню молодості.

В першу чергу рекомендується зберігати фізичну активність. Експерименти вчених показали, що у людей похилого віку з високим рівнем фізичної активності нижчий рівень холестерину, в кращому стані когнітивні функції, а деякі функції імунної системи можна порівняти зі станом у молодих.

На другому місці по користі для збереження молодості — вживання клітковини. Фрукти, овочі та цільнозернові злаки в раціоні зміцнюють судини і підтримують роботу мозку.

Також важливо вживати білок.

«У віці після 40 років організм стабільно втрачає м’язову масу, даний процес — другий маркер старіння після придушення когнітивної діяльності. В ідеалі при кожному прийомі їжі слід з’їдати 25-20 г білка », — пише портал.

Черпати цей елемент можна з горіхів, молока, бобових і нежирного м’яса.

Крім того, для молодого виду важливо підтримувати здоров’я мікрофлори кишечника. Від цього залежить схильність в тому числі нейродегенеративних захворювань, старечого недоумства. Фахівці радять відмовитися від куріння, алкоголю і контролювати харчування.

Корисними будуть і прогулянки на природі. На свіжому повітрі організм отримує вітамін D, який має властивість захищати від розвитку вікових захворювань.