Здоров’я

Вчені вказали на небезпеку похмілля

Похмілля негативно впливає на пам’ять і погіршує розумові здібності людини.

Вчені з Технологічного університету Суїнберна в австралійському Мельбурні прийшли до висновку, що похмілля знижує функції мозку і погіршує пам’ять. Результати їхніх дослідження були опубліковані на сайті MedicalXpress.

Відзначається, що було проведено дослідження за участю близько сотні відвідувачів барів у центральному районі Брісбена. Вранці після вечірок вони проходили онлайн-опитування, а також когнітивні тести.

З’ясувалося, що успішність і швидкість проходження тесту безпосередньо залежала від кількості випитого напередодні.

Автори роботи планують продовжити вивчати вплив похмілля на функції мозку, задіявши в тестуванні більше число добровольців.

«Не дивно, що чим більше алкоголю споживається, тим сильніше похмілля і погіршення роботи мозку», — вказала доктор Сара Бенсон.

За її словами, важливо якомога більше дізнатися про причини і наслідки похмілля, оскільки цей стан має великий негативний вплив на поведінку людини.

«Наприклад, наше дослідження доводить, що похмілля знижує здатність до складних дій, а значить погіршує здатність керувати автомобілем, працювати, вчитися або займатися іншими видами діяльності», — підкреслила Бенсон.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net