Економіка

США на час зняли мита із 146 китайських товарів

Частина зазначених товарів здійснюється тільки в Китаї. У списку є також продукти харчування, автомобільні дзеркала і дитячі стільчики.

На торгових переговорах апарат представника США тимчасово скасував мита на 146 товарів з Китаю. Про це свідчить офіційне повідомлення, опубліковане в електронній базі Федерального реєстру США.

Влада США при ухваленні рішення «вирішили задовольнити ряд запитів» американських компаній щодо виключення товарів з переліку, в який входить китайська продукція на $200 млрд, і враховували безліч чинників — зокрема, деякі з цих товарів виявилися доступні для придбання тільки у китайських виробників.

Відзначається, що скасування мит діятиме включно до 7 серпня 2020 року. У число товарів, які були виключені зі списку, потрапили, зокрема, ряд продуктів харчування, раковини з граніту, автомобільні дзеркала заднього виду, дитячі стільчики.

Нагадаємо, що раніше США продовжили виключення з мит на 170 товарів з Китаю. У список увійшли крабове м’ясо, устричні раковини, насіння, а також деякі промислові товари.

Також повідомлялося, що Трамп допускає, що покарає Китай за пандемію. Вашингтон розслідують джерела поширення коронавірусу, щоб притягнути до відповідальності винних.