ГоловнеСоціум

Ранкові звички, які гарантовано допоможуть скинути зайву вагу

Давайте день починати правильно.

Те, як ми починаємо день, впливає на те, наскільки вдалими і плідними будуть години, що залишилися. Деякі ранкові звички задають відмінний настрій і допомагають цілий день дотримуватися плану, залишатися в гарному настрої і збалансовано харчуватися. Які ж звички сприяють схудненню?

Вечеря з високим вмістом білка

Зрозуміло, що вечеря — це не ранкова рутина. Однак останнє за день приймання їжі значно впливає на наступний ранок. Якщо напередодні ви зробили вибір на користь білкової вечері, то вранці у вас не буде сильного почуття голоду, а значить, ви зможете зробити вибір на користь корисного сніданку і адекватної порції. Вуглеводна вечеря, навпаки, сприяє тому, що ви прокидаєтеся голодними і шукаєте розради в простих вуглеводах, які ведуть до стрибків інсуліну і чергового калорійного приймання їжі. До того ж білок відмінно підтримує метаболізм в нічний час, а це означає, що під час сну спалюється трохи жиру, інформує Ukr.Media.

Світло

На наш організм сильно впливає сонячне світло: воно не тільки будить вранці, але і допомагає схуднути. Денне світло активізує обмін речовин навіть в похмуру погоду. Якщо ви прискорюєте свій метаболізм відразу після сну, ви автоматично спалюєте більше калорій. До речі, навіть 20-30 хвилин світлового дня в день має бути достатньо, щоб вплинути на процес схуднення.

Застеліть ліжко

Яке відношення схуднення має до заправленого ліжка? Це психологічний трюк, але він також може сприяти позбавленню від зайвої ваги. Ті, хто вранці заправляє ліжко, демонструють силу волі. А сила волі при схудненні завжди до речі. Такий трюк для нашої підсвідомості асоціюється з тим, що ви тримаєте під контролем своє життя, а значить — і своє харчування.

Сніданок

Не варто відмовлятися від нього, якщо хочете схуднути. Збалансований сніданок допомагає уникнути переїдання і солодких перекусів. Якщо з ранку ваше тіло отримує всі важливі поживні речовини, ви, швидше за все, будете їсти менше калорій протягом дня. До речі, ідеальний сніданок — це суміш складних вуглеводів і білків, наприклад, яєчня на зерновому хлібі або вівсяні пластівці з натуральним йогуртом і фруктами. Але якщо ви нічого не можете їсти вранці або практикуєте інтервальне голодування, звичайно, не потрібно змушувати себе їсти.

Регулярно зважуйтеся

Звичайно, цифри на вагах не завжди відображають реальний стан речей і в питаннях фігури варто орієнтуватися на обсяги і внутрішнє відчуття. Проте, зважування вранці в той самий час (бажано натщесерце) — відмінна звичка для тих, хто хоче краще пізнати своє тіло і стежити за вагою. Ваги допомагають орієнтуватися і розуміти, від якої їжі ви набрякаєте або набираєте вагу. До того ж надбавку у вазі ви можете на наступний день компенсувати більш легкими стравами або інтенсивним тренуванням.