Здоров’я

Вчені довели, що помідори ефективно профілактують рак шлунку

Вживаючи помідори, можна убезпечити себе від раку шлунку.

Вчені довели, що помідори ефективно профілактують рак шлунку. Вживаючи помідори, можна убезпечити себе від раку шлунку.

Видео дня:

Томати — це не просто смачні і корисні овочі, які доступні кожній людині. Виявляється, вони здатні придушити зростання пухлин у шлунку, інформує Ukr.Media.

Помідори належать до числа найбільш поширених овочів у нашій країні, для наших громадян вони є основним харчовим джерелом лікопіну. Це антиоксидант, що має безліч переваг для здоров’я, включаючи зниження ризику розвитку хвороб серця і раку. Дослідження показало, що екстракт томатів пригнічує розвиток і розмноження клітин раку шлунку — це відкриває новий шлях до розробки засобів для лікування підступної хвороби. Автори дослідження вивчали екстракти цільних томатів. Результати опубліковані у Journal of Cellular Physiology.

Італійські вчені довели, що протипухлинний ефект помідорів, мабуть, не пов’язаний з якимись окремими компонентами на зразок лікопіну. Помідори впливають на здоров’я людини в цілому. Проаналізувавши екстракти на наявність здатності боротися з клітинами раку шлунку, вчені з’ясували, що томати певного сорту, ймовірно, можуть пригнічувати ріст і поширення злоякісних клітин, тобто здатність раку до метастазування.

Лікування зупинило клітинний цикл за рахунок регулювання білків сімейства ретинобластом і певних інгібіторів клітинного циклу. У кінцевому підсумку це викликало загибель ракових клітин у результаті процесу під назвою апоптоз. Надалі вчені повинні визначити потенціал використання певних поживних речовин не лише для профілактики, але й у якості підтримуючої стратегії лікування раку.