Здоров’я

Гонореєю можна заразитися і під час поцілунку — дослідження

он и онаГонорея завжди вважалася хворобою, що передається статевим шляхом, однак вчені з Monash University і Melbourne Sexual Health Centre (Австралія) з’ясували, що нею можна заразитися і під час поцілунку.

Згідно з дослідженням, результати якого були опубліковані в журналі Sexually Transmitted Infections, поцілунки з мовою можуть служити способом передачі ротоглоточной (оральної) гонореї, особливо серед гомосексуальних і бісексуальних чоловіків.

Дослідники вивчили анкети більш ніж 3000 гомосексуальних і бісексуальних чоловіків в Melbourne Sexual Health Centre, і у 6% виявився позитивний результат на оральну гонорею. Чоловіки відзначили, що за останні 3 місяці у них було в середньому 4 партнера, з якими вони тільки цілувалися, 5, з якими був секс з поцілунками, і один партнер, з яким був секс без поцілунків.

Як виявилося, чим більше людей цілували людину, тим вище ризик розвитку гонореї в горлі, незалежно від наявності сексу. Ці дані кидають виклик загальноприйнятим уявленням про шляхи передачі гонореї, які існували протягом останніх 100 років, зазначив провідний автор дослідження Ерік Чоу.

Нагадаємо, що гонорея — це інфекційне захворювання, що передається статевим шляхом. Його збудник – бактерія Neisseria gonorrhoeae. За даними Центрів з контролю і профілактики захворювань, гонорея передається при вагінальному, анальному або оральному сексі і може інфікувати статеві органи, пряму кишку і горло. Осн

Органи громадської охорони здоров’я висловлюють стурбованість з приводу зростаючої резистентності гонореї до лікування. Згідно з даними Центрів з контролю і профілактики захворювань США, деякі штами гонореї вже стали стійкими до більшості наявних антибіотиків.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net