Здоров’я

МОЗ планує створити Офіс пацієнта

При міністерстві охорони здоров’я України буде створено Офіс пацієнта. За допомогою нової структури пацієнти зможуть спілкуватися з МОЗ, повідомила міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Міністерство охорони здоров’я (МОЗ) України планує створити Офіс пацієнта. За допомогою цієї структури пацієнти зможуть спілкуватися з міністерством. Про це повідомила міністерка охорони здоров’я Зоряна Скалецька.

Офіс пацієнта створюють для того, «щоб усі звернення, всі комунікації здійснювалися не через вулицю, дзвінки, а через один структурований інструмент, точку входу… Це буде та точка комунікації, з якої потім виходитимуть усі необхідні для пацієнтів рішення, системні зміни», — цитує Скалецьку інформагенція «Інтерфакс-Україна». Офіс пацієнта очолить глава міністерства. Також у ньому буде секретаріат, який організовуватиме роботу відомства.

Скалецька пообіцяла, що пріоритетом роботи її міністерства буде безпека пацієнтів і захист їхніх прав, зокрема права на запобігання хворобам, доступність медичної допомоги, права вибору лікаря, методів профілактики, діагностики тощо.

Джерело: Українська служба DW