Здоров’я

Супрун розвіяла міфи про лікування ячмінцю

Ячмінець лідирує в списку хвороб, які люди намагаються лікувати «народною медициною». Це гнійне гостре запалення і терти його кільцем, плювати в око або показувати дулю марно.

Уляна Супрун знову попередила про небезпеку альтернативних методів лікування і розвіяла міфи про ячмінець. Про це в.о. міністра охорони здоров’я України написала на своїй сторінці у Facebook у четвер, 11 липня.

Вона підкреслила, що ячмінець є гнійним гострим запаленням сальних залоз, яке виникає через інфікування бактеріями. Тому нерезультативно «лікувати» його, натираючи кільцем, плюючи в око, показуючи дулю або прикладаючи коров’ячий кізяк, як радять мешканці соцмереж.

Супрун також зазначила, що найчастіше ячмінець проходить сам, але до лікаря варто звернутися, якщо порушився зір, виник сильний набряк або коли ячмінь не проходить кілька тижнів.

Щоб уникнути захворювання, Супрун радить не чіпати очі, не надягати лінзи брудними руками, змивати макіяж перед сном, не використовувати косметику з вичерпаним терміном придатності.

Нагадаємо, що раніше Уляна Супрун попередила про небезпеку перегляду телевізора, а також розповіла українцям про користь матюків.