Здоров’я

Чоловіки більше за жінок ризикують померти від коронавірусу — вчені

Дослідження китайських Центрів контролю захворювань показало, що від коронавірусу померло 2,8% заражених чоловіків і 1,7% жінок.

Проведене в Китаї дослідження показало, що жінки і діти, можливо, менше ризикують померти від коронавірусу, ніж чоловіки. Про це свідчать результати дослідження, проведеного китайськими Центрами контролю захворювань, повідомляє ВВС.

У дослідженні взяли участь 44 тисячі осіб. Воно показало, що від вірусу померло 2,8% заражених чоловіків і 1,7% жінок. Дітей і підлітків померло 0,2%. А ось серед людей старше 80 років цей показник — майже 15%.

Вчені кажуть, що може бути дві інтерпретації цих результатів: або жінки і діти рідше інфікуються, або їхні організми краще справляються з вірусом.

Доктор Наталі Макдермотт з Лондонського королівського коледжу вважає, що такий невисокий відсоток смертності серед дітей пояснюється тим, що вони більш захищені на початку спалахів — батьки тримають дітей подалі від хворих.

Що ж стосується різниці між смертністю від коронавірусу у чоловіків і жінок, то, кажуть дослідники, те саме спостерігається і щодо більш широкого діапазону інфекцій, включаючи грип. Частково причина в тому, що стан здоров’я чоловіків зазвичай гірше, ніж у жінок через спосіб життя, наприклад, куріння. Але також є докази того, що імунні системи чоловіків і жінок по-різному реагують на інфекцію.

«Є переконливі докази того, що жінки краще виробляють антитіла під час вакцинації проти грипу», — сказав професор Пол Хантер з Університету Східної Англії.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net