Здоров’я

COVID-19 може залишитися з людьми, як і ВІЛ — ВООЗ

У Всесвітній організації охорони здоров’я вважають, що неможливо передбачити майбутнє нового коронавірусу, але вважають реальним, що він залишиться з людським співтовариством.

Хвороба, викликана зараженням коронавірусом COVID-19, можливо, не зійде з часом нанівець, а стане ще одним захворюванням, з яким людство має справу щодня. Про це в середу, 13 травня, заявив керівник програми Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) з надзвичайних ситуацій Майк Райан, передає CNN.

«Цей вірус може стати ще одним повсюдним вірусом в наших спільнотах, і цей вірус може не піти. ВІЛ не пішов», — сказав Раян.

«Я не порівнюю ці два захворювання, але я думаю, важливо бути реалістами. Я не думаю, що хтось може передбачити, чи зникне ця хвороба і коли», — зазначив він.

За його словами, поява вакцини може дати надію, однак цей варіант вимагає цілої низки умов, включаючи широку доступність вакцини і її ефективність.

У свою чергу глава підрозділу надзвичайних захворювань ВООЗ Марія Ван Керкхове заявила, що, незважаючи на всі складнощі, «траєкторія цього спалаху перебуває в наших руках». При цьому вона зауважила, що низці країн вдалося взяти під контроль поширення захворювання.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net