Здоров’я

Гейтс очікує появу вакцин проти коронавірусу вже 2021 року

Засновник корпорації Microsoft Білл Гейтс очікує, що вже на початку наступного року будуть доступні кілька вакцин проти коронавірусу SARS-CoV-2. Про це Гейтс розповів у інтерв’ю інтернет-проєкту Bild live.

За словами американського мультимільярдера, «якщо пощастить», то вже в першому кварталі наступного року будуть допущені «три або навіть чотири» вакцини, цитує інформагенція AFP.

А тоді головним завданням стане забезпечити масове виробництво цих вакцин, зауважив Гейтс. За його розрахунками, щоб зробити вакцини проти коронавірусу доступними для семи мільярдів людей у світі, знадобиться майже 14 мільярдів доз. «Такого ще ніколи раніше не робили», — виснував філантроп, чий фонд сприяє розробці і поширенню вакцин. Гейтс, наголосив, що для подолання завдання такого масштабу потрібні абсолютно нові стратегії.

Також Білл Гейтс, котрий останнім часом став улюбленою мішенню прихильників теорій змови, які звинувачують його в причетності до поширення коронавірусу, рішуче застеріг від дезінформації і брехні про пандемію. Говорячи про різноманітні конспірологічні теорії, Гейтс зазначив: «Якимось чином ці божевільні ідеї поширюються в соціальних мережах швидше, ніж правда». Крім того, його «дивує», що його ім’я так часто згадується в теоріях змови.

Прихильники теорій змови у дописах та відеороликах в інтернеті, а також на демонстраціях стверджують, що Гейтс несе відповідальність за поширення нового вірусу й планує розбагатіти ще більше на пандемії.

Тож у інтерв’ю Гейтс наголосив, що його метою в просуванні вакцинації є порятунок життів. Він сказав, що пишається тим, «що десятки мільйонів людей були врятовані завдяки новим зусиллям щодо вакцинації, в яких ми беремо участь». Звертаючись до прихильників теорії змови, Гейтс зазначив, що людство переживає розпал пандемії, «тож як ніколи важливо оперувати фактами і правдою».

Протягом багатьох років разом зі своєю дружиною Меліндою Гейтс через фонд бере участь у боротьбі з хворобами та бідністю у всьому світі, в тому числі з нинішньою пандемією COVID-19.

Джерело: Українська служба DW