Здоров’я

Головний інфекціоніст США розкритикував поспіх з випуском вакцини

Глава Національного інституту США з вивчення алергічних та інфекційних захворювань Ентоні Фаучі розповів про ризики, пов’язані з передчасним випуском вакцини від COVID-19. Про це повідомляє Голос Америки.

На думку експерта, використання вакцини проти коронавірусу в екстрених ситуаціях, до того, як буде доведена її ефективність — погана ідея.

Небезпека такого поспіху, вважає Фаучі, полягає в тому, що передчасний випуск на ринок однієї вакцини «ускладнить, якщо не унеможливить залучення людей до тестування інших вакцин».

Вчені та експерти в сфері охорони здоров’я висловили стурбованість, що Дональд Трамп може чинити тиск на Управління із санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA), вимагаючи надати вакцину до листопада, щоб підвищити свої шанси на переобрання.

Напередодні повідомлялося, що в США створили найефективнішу вакцину від коронавірусу. Вчені вставили S-білок, який бере участь в зараженні коронавірусом здорових клітин, всередину аденовірусу, що викликає звичайну застуду.

Нагадаємо, в КНР видали перший патент на вакцину від COVID-19. Запатентовану вакцину можна легко виготовити, що забезпечить її швидке масове виробництво.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net