Здоров’я

Молоді люди не отримають вакцину від COVID до 2022 року — ВООЗ

Молодь може не отримати вакцину від COVID-19 до 2022 року. Про це заявили в ВООЗ, повідомляє The Guardian.

Головна наукова співробітниця ВООЗ Сум’я Свамінатан каже, що найближчим часом масова вакцинація малоймовірна. При цьому пріоритет у вакцинації буде надаватися медикам і громадянам з груп ризику.

«Здоровим молодим особам, можливо, доведеться почекати до 2022 року, перш ніж їм зроблять щеплення від коронавірусу. Більшість людей згодні, що все починається з медичних і передових робітників. Але навіть тут потрібно визначити, хто з них піддається найбільшому ризику. Потім люди похилого віку і так далі», — сказала Свамінатан.

Організація розраховує, що до 2021 року буде хоча б одна ефективна вакцина, але навіть у такому випадку вона буде доступна в обмежених кількостях.

Раніше в НАНУ заявили, що Україна не може виробляти COVID-вакцину. Україна не має технічних можливостей для масового виробництва вакцини, але розробити її можуть.

Пізніше Степанов заявив, що ми повинні створити виробництво вакцин. В Україні троє виробників мають можливості з масового випуску вакцин проти дифтерії, правця, кору, каже міністр.