Здоров’я

В Україні схвалили виробництво тестів на COVID-19

В Україні мають намір запустити виробництво власних тестів на коронавірус, але не знають, як широко їх будуть використовувати.

В Україні три компанії розробили тест-системи для виявлення коронавірусу і отримали дозвіл на їхнє виробництво. Про це повідомив в.о. гендиректора Центру громадського здоров’я МОЗ Ігор Кузін, пише УНН.

«Ми підтримуємо вітчизняного виробника і безумовно ми підтримуємо науково-дослідні інститути, які пропонують свої розробки для підвищення здатності держави, в тому числі з питань розробки діагностичних тест-систем. Зараз у нас є інформація, що три українські компанії вже розробили такі тест-системи, і вони пройшли відповідну сертифікацію на рівні держави», — сказав Кузін.

За його словами, поки невідомо, яким буде відсоток використання вітчизняного продукту в порівнянні з тими тест-системами, які передаються в країну з-за кордону.

Напередодні ввечері заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко заявив, що Україна найближчим часом буде виробляти власні системи для діагностики коронавірусу.

Напередодні в Україну з Китаю привезли тести на коронавірус. Медичні засоби, зокрема тести для ПЛР, розвезли в лабораторії кожного регіону України.

Наразі Україна забезпечена тестами із виявлення коронавірусної інфекції більш ніж на 10 днів.

Джерело: korrespondent.net

Подписывайтесь на наши соцсети: Telegram | YouTube | Facebook | YouTube

Аспекты.net