Здоров’я

Всесвітня організація охорони здоров’я розвінчала міфи про коронавірус

У Всесвітній організації охорони здоров’я розповіли про деякі хибні уявлення про коронавірус.

Міф: новий коронавірус може розноситися по повітрю на великі відстані.

Факт: коронавіруси не можуть розноситися по повітрю на великі відстані.

Новий коронавірус (2019 nCoV) — респіраторний вірус, головним чином передається повітряно-крапельним шляхом, тобто через вдихання крапель, що виділяються з дихальних шляхів хворого, наприклад під час кашлю або чхання, крапель слини або виділень з носа. Зважаючи на велику масу, ці краплі не можуть долати великі відстані по повітрю. Зараження може також відбутися в результаті дотику до очей, рота та носа після контакту руками з інфікованою поверхнею. Для профілактики зараження слід регулярно обробляти руки спиртовмісним антисептиком або мити їх водою з милом.

Міф: прийом кокаїну допомагає захиститися від COVID-19.

Факт: прийом кокаїну не допоможе захиститися від зараження коронавірусом.

Кокаїн — стимулюючий наркотик, що викликає звикання. Його прийом викликає небезпечні побічні ефекти і шкодить здоров’ю.

Міф: дитяча сеча є засобом профілактики COVID-19.

Факт: дитяча сеча не є засобом профілактики COVID-19.

Сеча не вбиває віруси або бактерії. Сеча дійсно може в невеликих кількостях містити вірусний або бактеріальний матеріал. Миття рук або протирання поверхонь дитячою сечею не захистить від нового коронавірусу (2019 nCoV). Необхідно регулярно обробляти руки спиртовмісним засобом або мити їх водою з милом. Для обробки поверхонь використовуйте звичайні побутові дезінфікуючі засоби.

Також у ВООЗ розвінчали мифи про те, що вірус переноситься комарами, що його можна знищити, перебуваючи на вулиці в холодну і сніжну погоду, що він може передаватися через предмети, наприклад, монети або банкноти.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net