Здоров’я

Психологи розповіли, як можна знизити агресивність в соціальних мережах

агрессивностьНегативні коментарі в Інтернеті часто є невід’ємною частиною дискусій навколо тієї чи іншої події або новини. Між тим психологи впевнені, що знизити рівень агресивності інтернет-користувачів цілком можливо, причому для цього не потрібно ніяких складних дій.

Згідно опублікованій в журналі Proceedings of the National Academy of Sciences статті, дискусії в Інтернеті проходять більш цивілізовано, якщо правила поведінки користувачів розмістити на видному місці сайту. Те, що подібна хитрість допомагає знизити загострення пристрастей, з’ясували вчені з Прінстонського університету.

Команда дослідників провела експеримент на базі наукового форуму reddit.com, який охоплює близько 13,5 млн. передплатників. Розмістивши у верхній частині платформи правила поведінки, вдалося не тільки уникнути тисяч нецензурних коментарів, але і підвищити налаштовувану активність на 70%. Експерти пояснюють це тим, що розміщення правил поведінки збільшує число людей, які коментують вперше.

Таким чином, як стверджує провідний автор дослідження Натан Матіас (J. Nathan Matias), думку про те, що заборони на сайтах обмежують свободу слова, повністю спростовано. Навпаки: подібні обмеження позитивно позначаються на активності інтернет-користувачів, а гнівних коментаторів змушують ретельно підбирати слова, уникаючи образливої лексики.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net