Здоров’я

У МОЗ назвали очікувані терміни спаду захворюваності COVID-19

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розраховує, що завдяки введенню «карантину вихідного дня» вже через два тижні вдасться уповільнити зростання захворюваності на COVID-19 на 15-20%. Про це глава відомства заявив в ефірі каналу Україна 24.

За словами міністра, метою введеного карантину є зупинка на сьогоднішніх цифрах, тобто на 11-12 тисячах нових хворих щодня.

«Виходячи з розрахунків наших епідеміологів і виходячи з міжнародного досвіду, зокрема, рад міжнародних експертів, ми розраховуємо на зниження рівня щоденної захворюваності десь від 15% до 20% через 14 днів, тому що 14 днів — це в середньому інкубаційний період», — пояснив він.

Відомо, що уряд ввів «карантин вихідного дня» 11 листопада. Такий карантин діє з 00.00 суботи до 00.00 понеділка. Його ввели до кінця листопада. У ці дні можуть працювати тільки продуктові магазини, автозаправки, аптеки, фінансові установи та транспорт.

Нагадаємо, що раніше в Кабміні пояснили сенс карантину вихідного дня і пообіцяли компенсації. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що є близько семи інструментів допомоги тим сферам, по яким ударить новий вид карантину, і розповів, якого ефекту очікує від нових обмежень.

Також повідомлялося, що в Україні за місяць в півтора рази зросла кількість виданих лікарняних.