Здоров’я

Медики назвали соки, які сприяють зниженню артеріального тиску

Деякі соки допомагають знижувати артеріальний тиск.

Лікарі назвали соки, які сприяють зниженню артеріального тиску. Деякі соки допомагають знижувати артеріальний тиск.

Зниженню артеріального тиску сприяє вживання капустяного і морквяного соків, інформує Ukr.Media.

Видео дня:

За словами лікарів, «завдяки великій кількості калію у капусті сік з неї відмінно бореться з підвищеним артеріальним тиском».

Регулярне вживання такого соку корисне для зниження артеріального тиску, констатують фахівці. Посилаючись на дослідження швейцарських вчених, вони повідомили, що вживання калію у кількості, яка більша за 1,5 г (на добу) сприяє тому, що показники систолічного тиску можуть знизитися на 7 пунктів, діастолічного — на 2 пункти. За відсутності індивідуальних протипоказань фахівці радять «щодня вживати трохи більше склянки соку червонокачанної капусти або дві склянки білокачанної».

Вони пояснили, що такий напій впливає на розширення судин і на зменшення набряклості у гіпертоніків. Також корисним для них може бути морквяний сік.

«Приблизно у двох склянках цього соку міститься понад 90 % добової норми калію», — уточнили лікарі.

Вони зауважили, що гіпотензивний ефект напою підтвердився під час експерименту, учасники якого вживали морквяний сік щодня у кількості двох склянок, і робили це протягом трьох місяців.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.