Здоров’я

Не усі продукти варто вживати у спеку

Не усі продукти варто вживати у спеку.

Ці кілька продуктів краще не вживати у спеку. Не усі продукти варто вживати у спеку.

Видео дня:

Вода і сонцезахисний крем — головні змінні у період сильної спеки. Однак експерти підкреслюють, що є продукти, від вживання яких, навпаки, варто відмовитися, інформує Ukr.Media.

Кава і чай

Кава і чай мають сечогінні властивості. За даними Harvard Health Publishing, після їх вживання нирки вимивають зайву воду, що, своєю чергою, знижує кров’яний тиск. Але у спеку важливо, щоб в організмі було якомога більше води. У іншому разі може початися зневоднення.

Фенхель, артишоки і спаржа

Деякі овочі також мають сечогінний ефект. Амінокислоти у спаржі, наприклад, є природними діуретиками і зменшують затримку води. Подібні амінокислоти наявні й в інших продуктах, таких як цибуля, часник, болгарський перець, артишоки і фенхель.

Манго

Свіже стигле манго здається чудовим варіантом для літньої спеки. Але, на жаль, у цього смачного плоду також є сечогінний ефект. У фрукті багато калію, який природним чином вимиває воду. Експерти підкреслюють, що манго краще замінити на полуницю або диню через велику кількість води у них.

Алкоголь

Надмірне споживання алкоголю у спеку може призводити до зневоднення. Печінка після потрапляння алкоголю у організм перевантажується, що негативно позначається на загальному стані. Якщо у звичайний день цей процес закінчується похміллям, то у спеку наслідки будуть гіршими.