Здоров’я

Ознаки, які вказують на те, що для читання вам потрібно придбати окуляри

За появи певних ознак для читання необхідно купити окуляри.

Ознаки, які вказують на те, що для читання вам потрібно придбати окуляри. За появи певних ознак для читання необхідно купити окуляри.

Видео дня:

Навіть якщо усе життя у вас був ідеальний зір, після 50 років вам можуть знадобитися окуляри для читання. Як не дивно, естрогени, які підтримують багато систем жіночого організму, допомагають і нашому зору, і коли ми проходимо через менопаузу, страждають також й наші очі. Якщо ви ніколи не носили окуляри, а на прийомі у стоматолога впевнено читали найдрібніші рядки таблиці, швидше за все, ви не одразу розпізнаєте ознаки того, що тепер вам потрібні окуляри. Тим часом, чим раніше ви підберете помічників для своїх очей, тим менше постраждає зір. Ми підібрали список ранніх ознак вікової далекозорості — не проґавте їх!

Робота за комп’ютером наганяє на вас сон

Звичайно, можливо причина у монотонності виконуваних дій. Або у тому, що ви просто не виспалися вночі. Або ще у чомусь. Але якщо робота за комп’ютером регулярно діє на вас, як гарне снодійне, саме час звернутися до офтальмолога. Річ у тім, що під час роботи з комп’ютером м’язи наших очей відчувають дуже сильне навантаження (і тому важливо давати їм відпочивати хоча б щогодини та робити невелику гімнастику), а якщо зір починає падати, цим м’язам доводиться виконувати ще більше роботи. Зрештою вони перевтомлюються, і мозок надсилає вам сигнал: час відпочити, інформує Ukr.Media.

Щоб читати, вам потрібне яскраве світло

Лампочка у вашому звичному бра здається тьмяною? Щоразу ви купуєте більш яскраву? Якщо вам постійно здається, що світло якесь тьмяне, незалежно від того, де ви перебуваєте і скільки свічок у вашій люстрі, швидше за все, вам потрібні окуляри. Втім, не лякайтеся, це абсолютно нормально: у середньому, 60-річній людині, щоб щось розглянути або прочитати, потрібно втричі більше світла, ніж 20-річній.

Ви тримаєте книгу далеко від очей

Безпомилкова ознака: щоб прочитати написане, вам доводиться відсувати текст якнайдалі. Просте правило: якщо текст, що перебуває на відстані у 35 см від обличчя, здається вам розмитим, вам точно потрібні окуляри.

У вас часто виникає головний біль

Головний біль, який «ховається» прямо за вашими очима, може говорити про розвиток астигматизму, а також про далекозорість. Гарна новина: правильно підібрані окуляри можуть позбавити вас від неприємних відчуттів. Зверніться до лікаря, не тягніть.

Ви бачите ореоли світла навколо предметів

За наявності далекозорості очі не можуть правильно сфокусувати світло на сітківці, через що воно сприймається розсіяним або розмитим. У результаті ми можемо бачити яскраві кола навколо джерел світла: лампочок, світильників, автомобільних фар. Якщо це ваш випадок, зверніться до лікаря: по-перше, такі симптоми можуть вказувати на розвиток далекозорості, а, по-друге, попереджати про формування катаракти.