Здоров’я

Вчені: Зловживання апельсинами може призвести до розвитку раку шкіри

Yадмірне споживання апельсинів здатне провокувати рак шкіри.

Вчені виявили, що надмірне споживання апельсинів здатне провокувати рак шкіри. Зловживання апельсинами може призвести до розвитку раку шкіри.

Нещодавно стало відомо про дослідження, у результатах якого повідомляється про високий ризик розвитку раку шкіри у людей, які споживають у великих кількостях як апельсини, так і сік з цих фруктів, інформує Ukr.Media.

Американські лікарі провели масштабне дослідження, яке допомогло виявити зв’язок між розвитком раку шкіри і вживанням апельсинів. Фахівці встановили наявність у цьому цитрусовому фрукті сполуки під назвою псорален. Ця речовина, потрапляючи у організм людини, підвищує чутливість шкіри до ультрафіолетових променів у кілька разів, викликаючи розвиток злоякісних клітин.

Дослідники з Університету Індіани виявили, що за умови регулярного вживання соку з апельсинів можна значно збільшити ризик розвитку меланоми. Під час дослідження у людей, які споживали більше однієї склянки апельсинового соку на день, ризик розвитку меланоми збільшився до 54 %. Вживання більше одного апельсина на день збільшувало цей ризик майже на 79 %.

Фахівці рекомендують людям не зловживати вживанням цитрусових, а також, за можливості, уникати перебування під палючими променями сонця. У разі появи нових родимок і веснянок — негайно звернутися до фахівців.