Аналітика

Політик: Азербайджан продемонстрував своє ставлення до процесу МГ ОБСЄ

Азербайджан продемонстрував своє ставлення до того, що відбувається в рамках Мінської групи ОБСЄ процесу. Про це в бесіді з кореспондентом NEWS.am заявив радник президента Арцаха Тигран Абраамян, коментуючи інцидент під час моніторингу місії ОБСЄ режиму припинення вогню, коли азербайджанська сторона не вивела передові сили з лінії фронту.

«Особливо останнім часом зросла кількість інцидентів, коли Азербайджан не виводить передові сили з лінії фронту під час місії ОБСЄ. Це в першу чергу відображає серйозність підходів Азербайджану до процесу в рамках мандата співголів Мінської групи ОБСЄ. По-друге, Азербайджан явно тримає подалі місію ОБСЄ з тим, щоб та не змогла ознайомитися з поточної ситуації на лінії фронту і не отримала інформацію про наявні озброєнні і техніці», — зазначив він.

Коментуючи заяви Азербайджану про порушення режиму припинення з вірменської сторони, Абраамян зазначив, що це є інформаційною провокацією, враховуючи, що подібна інформація почастішала і в азербайджанських ЗМІ. «У деяких випадках Армія оборони реагує на них, проте Азербайджан продовжує активно підтримувати дезінформаційний потік. Як правило, мова йде про постріли в напрямку населених пунктів, людей, зайнятих у сільському господарстві, що не вписується в практику нашої діяльності. Більше того, вони часто вкидають в інформаційне поле те, що самі і роблять», — сказав він.

Джерело: NEWS.am

Аспекты.net