Здоров’я

Експерти виявили зв’язок між полегшенням перебігу астми і вживанням морепродуктів

морская рыбаМорепродукти полегшують симптоматику астми у людей.

Експерти виявили зв’язок між полегшенням перебігу астми і вживанням морепродуктів

Експерти встановили, що деяка їжа, точніше, морепродукти, теж може полегшити перебіг астми. Такими є результати нещодавнього дослідження, проведеного вченими з Південної Кореї. Для свого дослідження вони вивчили можливий зв’язок між поширеністю астми і споживанням риби та морських водоростей, інформує Ukr.Media.

Морепродукти, такі як риба та морські водорості, неймовірно багаті на корисні жири, такі як омега-3 та омега-6. Попередні дослідження показали, що ці жирні кислоти можуть відігравати певну роль у профілактиці астми. Однак дослідники досі не впевнені, чи дійсно жирні кислоти у морепродуктах можуть допомогти за наявності симптомів астми, не кажучи вже про те, щоб запобігти її виникненню.

Південнокорейські дослідники вирішили дослідити зв’язок між астмою та споживанням риби, морських водоростей та омега-жирних кислот. Вони вивчили дані про стан здоров’я близько 13 000 осіб, які взяли участь у корейському національному обстеженні здоров’я та харчування (KNHANES) у період 2013-2016 років.

Вони попросили учасників пройти медичне обстеження, а також обстеження харчування. У першому випадку їх попросили описати свій тип астми і те, чи приймали вони ліки протягом останніх 12 місяців. У останньому випадку учасників попросили надати детальну інформацію про продукти та напої, які вони вживали протягом останніх 24 годин. Дослідники використали ці дані для визначення споживання учасниками дієтичних жирних кислот.

Їх аналіз показав, що люди, які їли менше риби і морських водоростей, відчували більше нападів астми, ніж ті, які їли більше морепродуктів. Це свідчить про те, що більш високе споживання риби і морських водоростей може допомогти знизити поширеність астми. Дослідники припустили, що жирні кислоти у рибі, морських водоростях та інших морепродуктах можуть надавати захисну дію проти астми через їх протизапальні властивості. Астма — це запальний стан. У 2015 році інша група дослідників з Південної Кореї підготувала терапевтичний засіб з морських водоростей і виявила, що він ефективно контролює астму у мишей. Ліки від астми не викликали ніяких побічних ефектів.

Морські водорості — це багаті на поживні речовини морські овочі, що володіють багатьма корисними властивостями для здоров’я. Крім своєї потенційної ролі у профілактиці астми, морські водорості допомагають у втраті ваги і допомагають підтримувати міцні кістки. Щоб скористатися перевагами морських водоростей, додайте їх у свої страви та рецепти.

Стаття призначена лише для ознайомлювальних та освітніх цілей і не замінює професійні медичні консультації, діагностику або лікування. Завжди консультуйтеся зі своїм лікарем з будь-яких питань, які можуть виникнути у вас про стан здоров’я.