Здоров’я

Ці кілька звичок постійно позбавляють вас сил

Відсутність сил можна пояснити наявністю певних звичок.

Ці кілька звичок постійно позбавляють вас сил. Відсутність сил можна пояснити наявністю певних звичок.

Неправильне ставлення до будь-яких аспектів нашого життя тягне за собою наслідки. Формування гарних звичок — справа тривала, що вимагає старанності і терпіння, зате дуже корисна, оскільки у подальшому дає гарні плоди. Погані звички, своєю чергою, з’являються дуже швидко і часто переважають над гарними, що з часом призводить до проблем і погіршення якості життя в цілому. Розбираємося, яких звичок варто уникати, і чому, інформує Ukr.Media.

Лінощі

Не даремно кажуть, що лінь — мати усіх вад. Це — повний антипод мотивації. У стані стагнації і прокрастинації людина не хоче обтяжувати себе ніякими діями, і чим довше це відбувається, тим сильніше затягує. Звичка лінуватися призводить до того, що з часом людина починає втомлюватися навіть через незначні справи, а енергії на їх виконання просто немає

Перебування у тривожних станах

Усі негативні стани, що зачіпають психологічне здоров’я, вимотують нервову систему, позбавляючи нас енергії і сил для виконання щоденних завдань. Коли людина перебуває у тривожному стані, її організм затиснутий і зосереджений лише на проблемі, що існує, а це означає, що усі інші функції послаблюються — якщо це стає звичкою, то життя у режимі стресу стає нормою, що вкрай негативно впливає на психоемоційний і фізичний стан.

Відсутність здорового сну

Якісний сон — запорука гарного настрою, бадьорості і здоров’я в цілому. Для повного відновлення організму необхідно дотримуватися режиму — при цьому йдеться не лише про кількість сну, але й про час засинання і пробудження. Усі процеси у відпочилої людини працюють злагоджено і у правильних потужностях — вона усвідомлює пріоритетність завдань, володіє мистецтвом планування і грамотно розподіляє навантаження. Однак у разі, якщо людина ігнорує режим, пізно лягає, встає у різний час, недосипає, негативні наслідки можна спостерігати наочно — зазвичай, вона вже вранці відчуває себе розбитою і втомленою, а її організму потрібно значно більше часу не лише на нові завдання, але й на те, щоб просто оговтатися.

Образи і жаль про минуле

Негативні події, безумовно, не можуть приносити радість, проте звичка ображатися і жити минулим заважає рухатися у світле майбутнє і досягати поставлених цілей. Енергія, яку можна спрямувати на нові звершення і захоплення, витрачається на переживання старих образ, негативних емоцій, болю, через що сил на сьогодення майже не залишається.

Самокритика

З одного боку, самокритика може бути гарним стимулом і мотиватором, однак за постійної незадоволеності собою і власними досягненнями приходить почуття спустошеності і опускаються руки. Крім того, регулярне самобичування призводить до того, що наші життєві ресурси вичерпуються — енергія і сили залишають нас, залишаючи замість себе апатію і небажання щось робити.

Прокрастинація

Зазвичай, справи, що відкладені на потім, мають властивість накопичуватися, що у підсумку призводить до необхідності вирішувати величезну кількість завдань одночасно. На виконання подібних дій сил і енергії витрачається значно більше, ніж на своєчасне вирішення одного або двох питань, а тому не варто відкладати справи — набагато простіше і ефективніше вирішувати їх у міру надходження.

Нездоровий спосіб життя

Паління, алкоголь, малорухливий спосіб життя, залежність від ґаджетів, вживання фастфуду — ці шкідливі звички не лише позначаються на фізичному стані організму, але й забирають внутрішні ресурси, зокрема, життєві сили і енергію. Звичайно, часом складно відмовитися від деяких звичних ритуалів, проте для досягнення життєвого балансу варто спробувати хоча б обмежити їх кількість.