Здоров’я

Названо неочевидний симптом нестачі вітаміну B12

Регулярний дзвін у вухах може бути пов’язаний із серйозними проблемами зі здоров’ям. Про це повідомила газета Express із посиланням на американських дослідників.

Так, вчені встановили, що дзвін у вухах — тинітус, свідчить про нестачу в організмі вітаміну B12, який також називають кобаламіном.

Він відповідає за роботу нервової системи і бере участь у виробленні еритроцитів і ДНК. Також B12 необхідний для виробництва мієліну — захисної оболонки нервів.

Дефіцит вітаміну призводить до погіршення зв’язку між нервами, що може сприяти виникненню дзвону у вухах. Нестача B12 може стати причиною поколювання та оніміння в руках і ногах, м’язової слабкості й втрати рефлексів.

Найбільше вітаміну В12 міститься в продуктах тваринного походження — у печінці, яловичині, свинині, баранині, яйцях і грудинці індички. Для його поповнення в організмі також потрібно вживати молоко, сир, тріску, кету, скумбрію, креветки і мідії.

Тинітус — дзвін або шум у вухах без зовнішнього акустичного стимулу. Його відчувають як гул, шипіння, свист, дзвін, шум падаючої води, стрекотіння коників. Щоб побороти недугу, використовують консервативні методи лікування: медикаментозну терапію, фізіотерапію, рефлексотерапію і слухопротезування.